VMware fotontorpedo’s van de concurrentie

VMware creëerde de Photon Linux-distributie op te treden als een nieuwe container host-besturingssysteem (OS) voor populaire containers zoals Docker, RKT, en tuin. VMware ontwikkelde deze nieuwe lichtgewicht Linux-distributie naar bedrijven in staat stellen om te draaien wat zij noemt “cloud-native ‘applicaties (apps), die in containers toepassingen. VMware zegt: “… ze zijn ontworpen voor de mobiele cloud-tijdperk”.

Virtualisatie, VMware vSphere versterkt, actualiseert Horizon, Workspace ONE producten, Cloud, volgende spel VMware’s: alle wolken Managing for ondernemingen; datacenters; Nutanix koopt PernixData, Calm.io in een verhuizing naar de cloud ambities te ondersteunen, Data Centers, Nvidia lanceert virtuele GPU monitoring, analytics

VMware produceerde een korte Photon installatie video en installeerde een Dockerized NGINX erin als een inleidende blik op het nieuwe besturingssysteem. En check out deze video van Project Photon hardlopen Docker en Rocket containers via Vagrant en VMware Fusion.

Van website van VMware

De Photon distributie is een Red Hat-gebaseerde distro die is geleverd in een minimale footprint (~ 300MB). De Photon ISO zelf is momenteel 991MB groot. De reden voor het verschil is dat u een keuze uit de installatie voetafdrukken voor Photon: Micro, Minimal, Full en Custom.

Micro: Een zeer uitgeklede versie die ook zeer veilig en is strikt voor het uitvoeren van een enkele container applicatie.

Technologieverkopers worden met behulp van een sombere achtergrond voor omnichannel, analytics en het internet van de dingen zoals magic bullets vs. Amazon pitchen.

Minimum: Dit is de container besturingssysteem. Het heeft veel functies voor het werken met containers en is waarschijnlijk de meest populaire versie voor het uitvoeren van gecontaineriseerde toepassingen.

Full: Dit is de volledige Photon installatie voornamelijk gebruikt voor het schrijven van gecontaineriseerde toepassingen en systeemconfiguratie. Je zou hoeft alleen maar een van deze in uw ontwikkelomgeving. Deze versie is niet bedoeld als een runtime omgeving voor containers.

Aangepast: Deze optie geeft je volledige flexibiliteit bij het maken van een aangepaste runtime-omgeving voor uw containers.

VMware heeft open source Photon om bijdragen van haar gemeenschap aan te moedigen. U kunt de Photon ISO downloaden van haar Bintray website.

Op dit punt, zou u kunnen vragen: “Dus wat is het punt van Photon? ‘ Dat is een terechte vraag. U kunt Docker of andere container software te draaien op een Linux host, dus waarom is de Photon Project nieuwswaardig? De reden is dat Photon ondersteunt Docker, RKT, en tuin bij de installatie. Je hoeft niet om iets te doen. Het is klaar om te gaan werken zodra het is up and running. Zoals je kunt zien in de video, de presentator vertelt Photon, installeert, stelt een NGINX Docker container in minder dan acht minuten. Indrukwekkend.

Er waren geen extra pakketten te installeren, geen afhankelijkheden op te lossen, niets te compileren, en geen dieren werden berokkend in het proces.

Ik zal het overhandigen aan VMware, het is een uiterst nuttig hulpmiddel in Photon gemaakt. Photon misschien mijn nieuwe favoriete ding en mijn nieuwe favoriete methode om snel implementeren van toepassingen zijn. Ik denk verder dan de marketing term ‘cloud-native “dat VMware is op iets hier. Voor één, Photon is een geweldige manier om de toepassing demo’s, kiosken, en draagbare applicaties te bouwen. Dit is de exacte oplossing die ik voor ogen hebt, al jaren. Ik probeerde om dit zelf te maken op een gegeven moment met mijn eigen aangepaste distro die ik noemde Hessix. Het was een zeer lichtgewicht distro (~ 300MB) dat ik op maat gebouwd om een ​​basic “boot naar een Windows Terminal Server” desktop *.

Ik later gewijzigd naar een draagbaar LAMP-server, maar Photon gaat nog een stap verder in die zin dat is aan te passen on-the-fly. Dat vind ik leuk. Helaas is een groot deel van de instrumenten die vandaag bestaan ​​niet bestond in 2001 toen ik mijn oplossing gebouwd.

Ik ben opgewonden om te zien dat VMware nog steeds intern innoveert in tegenstelling tot alleen het opkopen van bedrijven en het opvangen van innovaties. Photon bewijst voor mij dat VMware nog steeds “heeft zijn”.

* Deze oefening was ook het onderwerp van mijn allereerste gepubliceerd artikel (Linux als Windows Terminal Server Client) in de kwestie van Sys Admin Magazine november 2002. Lang leve Sys Admin!

VMware vSphere versterkt, actualiseert Horizon, Workspace ONE producten

VMware’s volgende spel: het beheren van alle wolken voor bedrijven

Nutanix koopt PernixData, Calm.io in een verhuizing naar de cloud ambities te versterken

Nvidia lanceert virtuele GPU monitoring, analytics