Waarom een ​​Noorse beveiligingsbedrijf wordt het stappen in de internationale codering schijnwerpers

Hiddn Security biedt apparaten met een gecodeerde SSD en een smartcard met de toetsen.

Lees meer van de Noorse Code blog

Turing Phone, Bittium’s Tough Mobile: Fins smartphones zijn ramping up weer; Cut wak, staan ​​een startup exec daarin: Finland super-koele benadering van pitching voor de fondsen; Opera’s CTO: Waarom de wereld heeft behoefte aan een nieuwe webbrowser

Noorse leverancier van security Hiddn Veiligheidsraad heeft net een paar internationaal doorbraken. Ten eerste, heeft haar technologie door Nederland regering gekozen voor laptops en desktop-pc’s te coderen in de publieke sector van het land.

En ten tweede, het Amerikaanse National Institute of Standards and Technology (NIST) bekroond met de onderneming FIPS 140-2 Level 3-certificering, die de deur kon openen voor haar producten om te worden gebruikt door de Amerikaanse overheid en militaire markten.

Noorse regering heeft een seed fonds voor nieuwe tech bedrijven met een internationaal potentieel onthuld.

“De FIPS 140-2 Level 3-certificering is waarschijnlijk een van de hoogste kwaliteit-assurance horden we ooit zult hebben om te wissen. We hebben vele jaren gewerkt voor dit, en nu kunnen gebruikers hun pc’s en USB-sticks mee te nemen op een veilige manier . Dit opent nieuwe, spannende mogelijkheden, “zei Hiddn Veiligheid CEO Gudmundur Einarsson in een verklaring.

Hiddn’s producten en gepatenteerde technologie draaien rond encryptie. In een PC of laptop, het Hiddn product is een drop-in vervanger voor de interne schijf van een apparaat, een gecodeerde SSD, die momenteel met 128 GB, 256 GB of 512 GB aan opslagcapaciteit.

Geïntegreerd op deze versleutelde schijf unit is een tamper-proof encryptie chip, die een sterke AES 256-hardware gebaseerde encryptie biedt.

Samen met de SSD, het bedrijf ook een smartcard, waarbij de encryptiesleutels worden opgeslagen, buiten de machine zelf, zodat er geen sleutels opgeslagen in het systeem terwijl uitgeschakeld. Deze kaart, in combinatie met een pass phrase, biedt de oplossing met een twee-factor authenticatie-regeling.

Alle gegevens op de SSD is versleuteld, inclusief master boot record, of MBR, besturingssysteem en tijdelijke bestanden. Dus de codering is de buitenste laag van het systeem, en geen bewerking zal gebeuren totdat de SSD de coderingssleutels heeft gekregen voor het gebruik. Deze stap gebeurt zodra de gebruiker het wachtwoord heeft verstrekt, en pas daarna zal het systeem opstarten is gebeurd.

Wanneer het systeem wordt afgesloten, dan wist de codeersleutels verwerkt en daarmee onmogelijk weer beginnen, totdat de gebruiker de smartcard met de toetsen, evenals de juiste wachtwoordzin biedt.

FBI arrestaties vermeende leden van Crackas With Attitude voor het hacken van de VS Gov’t ambtenaren

WordPress dringt er bij gebruikers in staat om nu te werken om kritieke gaten in de beveiliging op te lossen

Witte Huis benoemt eerste Federal Chief Information Security Officer

Pentagon bekritiseerd voor cyber-rampenbestrijding door de overheid waakhond

Veiligheid; FBI arrestaties vermeende leden van Crackas With Attitude voor het hacken van de VS Gov’t ambtenaren, veiligheid, WordPress dringt er bij gebruikers in staat om nu te werken om kritieke gaten in de beveiliging vast te stellen; beveiliging; Witte Huis benoemt eerste Federal Chief Information Security Officer, veiligheid, Pentagon bekritiseerd voor cyber -emergency reactie van de overheid waakhond