Wat denk je dat de toekomst TV eruit zal zien?

Ik kan u niet met zekerheid zeggen of Microsoft is echt om dit te doen. Maar ik kan u vertellen dat ze dom niet zou zijn, vooral als ze een aantrekkelijke prijs kan raken (laten we zeggen, rond de $ 500). Bovendien, de meeste van mijn vrienden binnen Microsoft lijken te denken dat een dergelijk apparaat is een uitgemaakte zaak.

Windows 10, Microsoft’s Surface all-in-one PC zei aan de kop van oktober hardware te lanceren, Windows 10, Windows 10 tip: Maak een perfecte achtergrond voor uw desktop of lock screen, mobiliteit; Google weerlegt Edge batterij beweringen van Microsoft: Chrome op Surface duurt langer, Cloud, Azure, Office 365: Microsoft’s twee nieuwe cloud-regio’s aan te pakken data privacy-kwesties

Als MS de nieuwe Xbox Live online service toegevoegd aan de mix, samen met de e-mail en browsing kenmerken van WebTV, en stukjes en beetjes van de Freestyle e-home-project, zou je een echt overtuigend product. Natuurlijk, afhankelijk van de daadwerkelijke uitvoering van het hybride apparaat, kan het ook moeilijk te gebruiken mishmash van functies die niet echt bij elkaar horen zijn.

ECHTER MICROSOFT implementeert wat sommigen het hebben genoemd “Frankenbox,” het aantal bedrijven dat met het zou kunnen concurreren in die zaken is klein.

Van de game console bedrijven, maar Microsoft heeft zijn eigen DVR ontwikkeld. Van de DVR bedrijven, maar Microsoft heeft zijn eigen game console.

Dat betekent niet dat Microsoft zal het enige bedrijf met een combo box zijn. Sony heeft al een Playstation en een relatie met TiVo. Ik verwacht dat andere grote consumenten-elektronica bedrijven om een ​​weg naar deze markt ook te vinden.

Ik verwacht ook dat we andere combinaties naast spelletjes en een DVR in één doos te zien. Een DVR gecombineerd met een dvd-speler is logisch, hoewel het waarschijnlijk het beheer van rechten mensen zouden rijden naar een nieuw niveau van afleiding, vooral als de DVD had opname mogelijkheden voor het archiveren van programma’s voor het eerst opgenomen op de DVR.

Of misschien zullen we satelliet-tuners (die reeds worden gecombineerd met DVR’s) te zien in de mix, misschien met tuners voor high-definition televisie. Toss DVR, spel, DVD, CD, radio-tuner, HDTV tuner, thuisnetwerken, en een paar andere technologieën in een blender, en allerlei interessante producten kunnen ontstaan. Voeg een breedband verbinding met de buitenwereld, en de dingen echt interessant.

De kabel-tv-industrie is drijvend dergelijke concepten voor “next-generation” set-top boxen voor bepaalde tijd. De meest opmerkelijke daarvan was Moxi, de noodlottige lieveling van dit jaar Consumer Electronics Show.

Om dit alles vermoeden gestoken in een andere context, overweeg dan een gesprek dat ik onlangs had op de top CEO van de Consumer Electronics Association.

Dit is dezelfde groep die zet op CES elk jaar in januari. Een week of zo geleden, verzamelden zij ongeveer 100 consumentenelektronica executives in Idaho voor een paar dagen van de sessies schmoozing, en golf. (Nee, ik speel niet.)

Op een gegeven moment was ik in gesprek met de CEO van een grote retailer, die mij opgeschrikt met de stelling dat de televisie – niet een set-top box – “. Digitale hub” het centrum van het huis zal zijn Dat idee – en hij is niet de enige persoon die het noemde me – brengt blijkbaar dollartekens voor de ogen van bijna iedereen die betrokken zijn bij de verkoop van digitale goodies op de couch potato natie.

Wat mij zorgen baart over dit idee is dat het brengt de elektronica die nodig is om een ​​digitale hub te bouwen in de tv, vlak achter het scherm.

Deze zelfde mensen hebben het ook over de wonderen van de flat-panel schermen – reus LCD- en plasmaschermen dun en licht genoeg om gemakkelijk op te hangen aan de muur. Dus krijg je ofwel een grote conventionele buis tv met veel ingebouwde functionaliteit, zoals een DVR en een dvd. Of krijg je een dunne en lichte scherm dat zich beroept op buitenboordmotoren elektronica maar ziet er absoluut prachtig.

MIJN BET: De component model, met een TV-toestel van morgen gereduceerd tot de rol van een monitor (net als een PC), is het concept dat wint.

We zouden veel beter af zijn, denk ik, het scheiden van het scherm, die een vrij lange levensduur moeten hebben, van de elektronica, die kunnen worden onderworpen aan regelmatige upgrades en vervanging, als op een pc.

Niet alle “digitale hubs” zal dit model volgen, natuurlijk. Apple kan gemakkelijk werken met een bedrijf als Sony haar iMac te zetten in een meer algemeen gebruik entertainment center, terwijl de resterende een krachtige computer. En ongetwijfeld een aantal tv-toestellen zal echt een heleboel extra functionaliteit te krijgen en te helpen.

Maar voor het grootste deel, ik verwacht dat de digitale hub nauwer volgen het model van een computer en randapparatuur (of component stereo-installatie) dan die van een enkele doos die alles doet en omvat het scherm ook.

Hoeveel componenten zullen worden aangesloten op dit systeem te creëren? Ik weet het niet, maar het is duidelijk dat klanten willen meer functies, met minder kabels en afstandsbedieningen aan te sluiten en ze te bedienen.

En ja, al deze dingen zullen worden geclusterd rond het grote scherm in je hol. Dus als je wilt zeggen dat de TV zal het centrum van de naaf, dat is OK met mij – zolang we niet vergeten dat het tv-scherm is slechts een output apparaat en niet het centrum van het digitale universum.

Wat denk je dat de toekomst TV eruit zal zien? Wat zou je willen dat doen? TalkBack naar me hieronder.

Microsoft’s Surface all-in-one PC zei aan de kop van oktober hardware te lanceren

Windows 10 tip: Maak een perfecte achtergrond voor uw bureaublad of lock-scherm

? Google weerlegt Edge batterij beweringen van Microsoft: Chrome op Surface duurt langer

Azure, Office 365: Microsoft’s twee nieuwe cloud-regio’s aan te pakken data privacy-kwesties