Wat is wat met Barnes & Noble en Microsoft

Ik voorspel Windows RT Nook Tabletten voor de feestdagen.

Windows 10, Windows 10 tip: Maak een perfecte achtergrond voor uw desktop of lock screen, Enterprise Software, nieuwe business model van Microsoft voor Windows 10: betalen om te spelen, Microsoft, Kan de toekomst van Android Windows, Windows 10, Windows 10 tip : netwerkproblemen oplossen met een one-click reset

Vorig jaar, Microsoft aangeklaagd Barnes & Noble voor het breken van patenten in zijn Android-gebaseerde e-readers. De meeste bedrijven, zoals Samsung, toen aangeklaagd door Microsoft ten opzichte van soortgelijke vorderingen gevouwen en afbetaald Microsoft. Dat is de reden waarom Microsoft maakt meer geld van Android dan het doet vanuit zijn eigen mobiele besturingssysteem aanbod. Maar, Barnes & Noble niet omrollen. In plaats daarvan, de laatste grote boekhandel bedrijf tegenaanval en ze wonnen. De International Trade Commission (ITC) leek te worden de kant van Barnes & Noble. Oh Oh. Dus, Microsoft speelde laten we een deal en creëerde een nieuw partnerschap met Barnes & Noble.

Dus, heeft Microsoft doen de deal alleen maar omdat ze besefte dat als hun anti-Android patenten zouden worden uitgesloten om FUD zijn? Nee, maar het had een deurklink van een veel te maken met het. Zoals Alison Frankel, senior writer bij The American Lawyer, verklaarde: “Microsoft betaalde B & N, het octrooi verdachte, een som geld dat de markt de waarde van zijn investering overschreden. Hoe vaak komt een patent eiser te betalen de gedaagde in een schikking? Zeker als dat verweerder op de touwen en met spoed op zoek naar een strategische investeerder? ‘

Ik weet het antwoord op die ene: Nooit.

Als Microsoft deze zaak had verloren, zouden ze elk bedrijf dat ooit een Android-patent deal getekend met hen terug te komen tot de tanden bewapend met advocaten hebben gehad. Het is nog steeds van plan om juridische problemen maar voor Microsoft betekenen. Frankel voegt toe: “Dus als je een andere Android-gebruikers na te denken over nee te zeggen tegen Microsoft als het gaat rond met een vraag naar licenties, moet je worden aangemoedigd door de B & N verhaal: Na het verdragen van een jaar onder de loep genomen als een verdachte, Barnes & Noble eindigt met $ 300.000.000 en drastisch verbeterde zakelijke vooruitzichten. Dat is niet de verschroeide aarde resultaat dat u misschien bang van het nemen van op Microsoft en haar advocaten. ”

Ik weet dat sommige Android-fans deze deal haten. Ze wilden Microsofts patenten genomen om de schoonmakers te zien. Ik deed ook, maar Barnes & Noble is een boekhandel bedrijf dat is al moeilijk en proberen om een ​​hoekje voor zichzelf in de e-book wereld te vinden. Dat is niet gemakkelijk geweest.

Terwijl ik hou van de familie Barnes & Noble Nook, en ik waarschijnlijk mijn Nook Tablet meer gebruiken dan een andere tablet in mijn huis, de meeste mensen willen iPads of, als ze gaan om een ​​Android-tablet te kopen, ze gaan krijgen Barnes & Noble aartsrivaal Amazon’s Kindle Fire.

Dus, zet jezelf in Barnes & Noble’s schoenen. Zou je vecht, en waarschijnlijk winnen, een patent rechtszaak die jaren zou duren om op te lossen? Of, zou je een deal te maken en maak een dochtermaatschappij met een netto-waarde die groter is dan uw markt-cap? Natuurlijk zou je.

Microsoft had meer dan de angst voor het zien van haar patent troll manieren over-draaide rijden naar de deal. Hoewel Windows 8 heeft zijn fans, veel andere mensen, zoals ondergetekende, denkt dat Windows 8 zal dood zijn bij aankomst. Toch, zo veel als ik een hekel Metro op de desktop, zal ik toegeven Metro misschien een schot op een smartphone of tablet … hebben als Microsoft alleen maar iemand om een ​​Windows-aangedreven apparaat te kopen kon krijgen.

Microsoft is eigenaar van de desktop, zij zijn tien jaar oude Windows XP is echt wat de meeste mensen gebruiken, maar het totaal non-player op tablets en smartphones. Kan me niet schelen als Metro op tablets kan schuiven, dobbelstenen, en nog veel meer, Microsoft had behoefte aan een partner die al een werkelijke aanwezigheid in tabletten-droevig Dell, HP, je prima voor pc’s en servers, maar tablets bent? Ik denk het niet, en dat bedrijf was Barnes & Noble.

Nu, we weten niet dat we gaan naar een Windows 8-aangedreven Nook tablet (zie http://www.elaptopcomputer.com/blog/perlow/will-barnes-noble-and-nook-usher-in- a-199-windows-metro-tablet / 20.389), maar ik zou wedden op. Hoekjes niet zo goed te verkopen als de Kindle gratis, maar ze verkopen, ze hebben fans, en met deze verplaatst kan Microsoft Windows 8 apparaten te plaatsen in Barnes & Noble winkels in het hele land.

Deze Nooks zullen niet speciale e-readers. Dedicated e-readers zijn geschiedenis. We zullen ook een Nook reader app. Voor andere Windows RT-apparaten, maar zal dat zijn kleine aardappelen.

Om precies te zijn, voorspel ik dat we Windows RT (Windows op ARM) aangedreven Nook tabletten in Barnes & Noble winkels door de 2012 vakantieseizoen te zien. Om u te helpen creëren van een markt voor hen, Microsoft zal regelen ze worden verkocht voor minder dan de kostprijs. Ik verwacht, zullen we ook doorgaan met het Android-gebaseerde Nooks zien.

Genomen all-in-all, zowel Barnes & Noble en Microsoft won hier. Barnes & Noble kreeg een welkome injectie van contant geld. Ja, ik weet dat de geschiedenis van de bedrijven die samen met Microsoft-Nokia en Novell bijvoorbeeld-is niet goed geweest, maar Barnes & Noble had een deal als deze. Microsoft krijgt om verder te gaan, voor nu, naar beneden te schudden Android-leveranciers. De jongens uit Redmond krijgt ook een consumentenmerk en verkoopkanaal voor zijn lankmoedigheid apparaat lijnen.

De verliezers? Android supporters en software patent tegenstanders. Toch kan deze deal ook worden gezien een teken van zwakte van Microsoft. Andere Android bedrijven gaan een stuk minder kans om te tekenen op de stippellijn wanneer Microsoft’s advocaten komen te bellen zijn.

 verhalen

Microsoft en Barnes & Noble te regelen octrooigeschil, nieuwe dochteronderneming

Will Barnes & Noble Nook en inluiden in een $ 199 Metro Windows tablet?

Is er een Windows-gebaseerde Barnes & Noble-lezer in de werken?

Windows Phone Nook: De beste toestel Microsoft’s geld kan kopen

Barnes & Noble Nook eReader verlaagt prijzen voorsprong op Mother’s Day

Windows 10 tip: Maak een perfecte achtergrond voor uw bureaublad of lock-scherm

nieuw business model van Microsoft voor Windows 10: betalen om te spelen

Kon de toekomst van Android Windows?

Windows 10 tip: het oplossen van netwerkproblemen met een one-click reset