Welk land heeft de beste programmeurs van de wereld? Er is een bijl voor die

Het is officieel: de beste programmeurs ter wereld komen uit Polen.

Waar in de wereld heeft de beste 4G-dekking, zelfs voor de meest afgelegen plekken;? Finland gegoten € 133m in het opstarten van de financiering van vorig jaar; Finlands ‘veilige haven voor data’ wordt werkelijkheid met de financiering van Zweden-vrij kabel, Na Torvalds en Berners-Lee , Finland awards € 1 miljoen tech prijs aan spintronica pionier

De Need for C team reed hun virtuele auto naar goud op de finale van de allereerste codering wereldkampioenschappen in Helsinki, Finland, op dinsdagavond. Officieel heet de ‘Hello World Open 2014’, de kampioenschappen hebben tot doel de publieke perceptie van de codering te veranderen en haar praktijken te bevorderen.

We denken dat het coderen is cool. De perceptie van het binnen het grote publiek is nog steeds verouderd. We willen het beeld van een stereotype coder te werken en te inspireren jongeren om codering te beginnen, “zegt primaire organisator Ville Valtonen.” Niet iedereen moet een coder worden, maar we willen inspireren zo veel mogelijk om het te proberen.

Finse premier Jyrki Katainen hoopt recessie getroffen Finland kan Noord-Europa’s Silicon Valley te worden, maar is € 7m-a-jaar angel fiscaal voordeel genoeg?

Het winnende team is een goede bron van inspiratie. Na zeven andere finalist teams te verslaan in een virtuele autorace met voertuigen die ze gemaakt, teamleden Tomasz Zurkowski, Piotr Zurkowski en Wojciech Jaskowski hebben 3D medailles om hun nek en delen van € 5.000.

Zoals alle finalisten ook zij – bizar – namen ieder huis assen met dank aan gereedschap bedrijf Fiskars, een van de Finse sponsors, samen met de belangrijkste organisatoren gaming reus Supercell en IT-software consultancy Reaktor.

“Het meest verrassende ding over de wedstrijd was de hoeveelheid mensen die echt zijn bezig met het coderen van hun bots. Het was een geweldige ervaring om te werken en race met hen spreken over strategieën en mogelijkheden,” de Need for C team gezegd.

Hun weg naar steeds wereldkampioen begon in april, toen het team deel aan de voorrondes van de Hello World Open met moe dan 4000 andere programmeurs uit 92 landen. De teams van tussen de één en drie programmeurs moest een virtuele race-auto met kunstmatige intelligentie te maken, zodat het zelfstandig kan racen tegen zowel tegenstanders en veranderende omstandigheden op de baan.

Naast Polen, zeven meer teams die de finale in Helsinki: één uit Slowakije, een uit Finland, twee uit Brazilië, en drie uit Rusland. De auto’s geconfronteerd off voor een live publiek met Need for C nemen van de prijs.

Maar leuk was slechts een van de redenen voor de kampioenschappen.

Wij geloven dat het belangrijk is om te bevorderen codering om meer waardering voor te krijgen in het algemeen “, aldus Ilkka Paananen, oprichter en CEO van Supercell, het bedrijf achter de mobiele gaming hits als Clash of Clans en Hay Day.” All innovatieve digitale diensten van de toekomst zal worden gebouwd op de top van grote code. We moeten om te beginnen met het vieren van de super sterren van dit ambacht op grotere schaal, omdat deze vaardigheden zijn zo fundamenteel voor onze samenleving gaan vooruit.

CEO van Reaktor Vesa Lauronen eens. “Codering is overal, en het zal alleen maar meer en vaker te laten groeien in de toekomst. Ik denk dat het heel belangrijk dat iedereen, op zijn minst, te weten de basis van hoe deze dingen werken. Het gaat er niet om te proberen en turn iedereen in coders, maar we vinden het belangrijk om iedereen een kans om het uit te proberen te geven. ”

“Ik ben echt verbaasd door de opkomst [meer dan 2500 teams uit 92 landen]. Dit is immers de eerste keer dat we ooit een wedstrijd van deze omvang en zelfs in ons eerste jaar van doen gehost, we zijn erin geslaagd om zo veel geïnteresseerde ontwikkelaars te bereiken, “zei Valtonen.

We willen de volgende generatie van het coderen van superhelden te creëren. Dat wil zeggen, we willen coders maken van de rolmodellen die de moeite waard op zoek naar zijn. Op dit moment zijn zes-jarigen meestal willen prinsessen, astronauten en brandweerlieden worden. Als sommige van hen antwoord geven op de netelige kwestie van ‘wat wil je later worden als je groot bent?’ met ‘een coder’ na de wedstrijd voorbij is dan hebben we geslaagd.

Wolk, Cloud computing opgroeit, een API in een tijd, Developer, Google koopt Apigee voor $ 625.000.000, hardware, Raspberry Pi vliegt tien miljoen omzet, viert met ‘premium’ bundel; Veiligheid; Adobe reanimeert NPAPI Flash voor Linux na 4-jaar stasis

Cloud computing groeit op, een API in een tijd

Google koopt Apigee voor $ 625.000.000

Raspberry Pi raakt tien miljoen omzet, viert met ‘premium’ bundel

Adobe reanimeert NPAPI Flash voor Linux na 4 jaar stasis

Lees meer uit Finland