Windows Home Server ‘Vail’ refresh gaat naar testers

Microsoft heeft een bijgewerkte preview-build van de Windows Home Server ‘Vail’ product vrijgegeven aan geselecteerde testers.

Windows 10, Microsoft’s Surface all-in-one PC zei aan de kop van oktober hardware te lanceren, Windows 10, Windows 10 tip: Maak een perfecte achtergrond voor uw desktop of lock screen, mobiliteit; Google weerlegt Edge batterij beweringen van Microsoft: Chrome op Surface duurt langer, Cloud, Azure, Office 365: Microsoft’s twee nieuwe cloud-regio’s aan te pakken data privacy-kwesties

Het is mij niet duidelijk of dit de bijna-finale Release Candidate van Vail die Microsoft execs zei onlangs te verwachten. (Ik denk niet dat het is.) Maar ik heb Microsoft voor commentaar gevraagd en wordt bijgewerkt met alle informatie die ik ontvang terug. Microsoft steekt met “preview” als de descriptor voor deze build, een woordvoerder (die nog steeds niet duidelijk of dit het Vail Release Candidate 0 dat het lijkt te zijn).

Volgens Microsoft liefhebber en blogger Tom Ziegmann, de augustus Vail-test build bevat een aantal aanpassingen aan het dashboard. Het zal ook een nieuwe klant connector voor Mac OS, evenals ondersteuning toe te voegen fo Windows 7 en Windows Server 2008 R2 Service Pack 1 bèta’s, volgens Ziegmann. Ziegmann waarschuwde testers dat sommige dingen zijn gebroken in de nieuwe test release, zoals opslag controle en reparatie.

Een andere Vail tester bevestigd dat Microsoft stilletjes maakte de nieuwe “voorbeeld refresh” beschikbaar op 13 augustus op de Connect website.

Microsoft heeft een bèta van Vail in eind april 2010. Microsoft ambtenaren zijn blijven dalen om te zeggen wanneer te verwachten dat de definitieve versie van Vail naar het schip, maar veel van de testers en bedrijf watchers die ik ken zijn verwacht dat dit kalenderjaar worden vrijgegeven.

Vail is een van de drie nieuwe low-end servers van Microsoft ontwikkelt. “SBS 7” is de volgende versie van Microsoft’s op locatie Small Business Server product. “Aurora” is een hybride cloud / lokale server gericht op kleine zakelijke gebruikers. Test builds van SBS 7 en Aurora vóór eind augustus verwacht.

Update: De Aurora bèta is beschikbaar voor download vandaag, 16 augustus.

Microsoft ambtenaren ook geen commentaar op wanneer de definitieve versie van SBS 7 of Aurora zal lanceren.

Microsoft ambtenaren hebben gezegd te verwachten Vail verbeteringen in vier gebieden, waaronder de uitbreiding van media streaming “buiten het huis of op kantoor”, nieuwe functionaliteit rond multi-PC backup en restore, vereenvoudigde installatie en user experience, en uitgebreide gereedschappen en aanpassingsmogelijkheden omvatten voor partners.

Update: De “We Got Served” blog meer over de Mac-connectiviteit toegevoegd aan deze build

Het grote nieuws is dat Windows Home Server Vail native ondersteunt computers met Mac OS. Dit omvat het gebruik van Windows Home Server als een doelwit voor Time Machine back-ups, evenals een Mac Launchpad en dezelfde afstandsbediening toegang tot het web ervaring als voorwaarde voor de PC. Op dit punt (in het voorbeeld), lijkt er geen toegang tot de Windows Home Server Dashboard zijn.

We kregen ook Served heeft een Vail installatie walkthrough voor degenen die het downloaden en installeren van de nieuwe augustus voorvertoning toegevoegd.

Microsoft’s Surface all-in-one PC zei aan de kop van oktober hardware te lanceren

Windows 10 tip: Maak een perfecte achtergrond voor uw bureaublad of lock-scherm

? Google weerlegt Edge batterij beweringen van Microsoft: Chrome op Surface duurt langer

Azure, Office 365: Microsoft’s twee nieuwe cloud-regio’s aan te pakken data privacy-kwesties